Новини

  • Илхан Кючюк постави въпроса за недостига на квалифицирани кадри в сферата на ИКТ януари 2015 / 28 В рамките на среща с цел обмяна на мнения в Комисията по Култура и образование с Гюнтер Йотингер, член на Комисията, отговарящ за въпросите на цифровата икономика и цифровото общество, евродепутатът от АЛДЕ / ДПС Илхан Кючюк засегна въпроса, свързан с огромния брой незаети работни места в сферата на информационните и комуникационните технологии. По думите ...
  • Евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк откри информационен офис в София януари 2015 / 25 Сред основните функции на офиса ще бъдат популяризирането на дейностите на Илхан Кючюк, свързани с ангажиментите му като член на Европейския парламент, както и предоставянето на информация на гражданите за функционирането на различните европейски институции.
  • Евродепутатът Илхан Кючюк иска премахване на визите за САЩ декември 2014 / 08 Илхан Кючюк настоява пред Комисията да предприеме действия и да изиска пълно либерализиране на визовия режим за САЩ за всички 28 държави-членки като част от преговорите по възможното споразумение TTIP.
  • Илхан Кючюк пред БНР относно свободния достъп до пазара на труда в ЕС ноември 2014 / 28 Повод за отправения въпрос са няколко възникнали случая на ограничаване на достъпа до обществени и частни услуги на ненационални жители на страни-членки. Като конкретен пример членовете на Европейския парламент посочват случаи, в които български работници са възпрепятствани да открият своя банкова сметка в Германия или Холандия – много често предпоставка или задължително условие за сключване на трудов договор.
  • Илхан Кючюк: Асоциирането на ЕС с Молдова е логичен резултат от дългогодишен процес ноември 2014 / 26 Това споразумение е част от един отговорен процес за сътрудничество, започнал преди десетина години с инициирането на Плана за действие ЕС-Молдова. Без съмнение Молдова е част от европейската история и култура.
  • Евродепутатът Илхан Кючюк с питане до ЕК относно свободния достъп до пазара на труда в ЕС ноември 2014 / 24 Евродепутатът Илхан Кючюк и членове на групата на АЛДЕ в Европейския парламент отправиха питане до Европейската комисия относно ефективното приложение на свободния достъп до пазара на труда в Европейския съюз.
  • Евродепутатът Илхан Кючюк ще бъде жури на регионалното състезание „Евроскола“ в Кърджали на 15 ноември ноември 2014 / 14 Евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк ще бъде част от журито, което ще определи победителите в регионалното състезание „Евроскола“ за средни училища в област Кърджали. Отборите, класирани на първите места, ще получат дати за участие за своите училища в програмата „Евроскола“ в гр. Страсбург (Франция) за първото полугодие на 2015 година.
  • Евродепутатът Илхан Кючюк организира втората си посетителска визита от България ноември 2014 / 13 Евродепутатът Илхан Кючюк организира втората си посетителска визита от България, в рамките на която студенти от академичното дружество на ДПС в Благоевград и младежи от Добрич посетиха Европейския парламент. По време на посещението младите хора имаха възможността да се запознаят отблизо с работата на институцията, да присъстват на лекция за историята и функционирането на Европейския съюз, както и да се срещнат с българските евродепутати от Движението за права и свободи.
  • Илхан Кючюк е избран за член на Комитета по човешки права на Либералния интернационал ноември 2014 / 10 На 8 ноември в Хонг Конг се проведе 193-то заседание на изпълнителната комисия на Либералния интернационал, на което беше гласувано членството на Илхан Кючюк в Комитета по човешки права. Комитетът се състои от 13 члена от различни държави, като Илхан Кючюк е най-младият български представител.
  • Изявление на Греъм Уотсън, президент на АЛДЕ ноември 2014 / 07 Президентът на АЛДЕ сър Греъм Уотсън заяви: “Изцяло подкрепям решението, взето от г-н Местан и партията му, да отхвърли днес коалиционното споразумение на новата коалиция, която макар и да не съдържа министри на Патриотичния фронт, ще трябва да разчита на националистическите патриотични сили, за да получи мнозинство в парламента“.

Тази публикация е достъпна и на следните езици: English